Reklam Alanı
Süleyman ÇELİK Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada ; Kalitesizlik undan kaynaklanıyor unu iyi kullansalar güzel olur, 1 çuval iyi un kullanıyorlar yarım çuval da ucuz kötü un kullanıyorlar ondan böyle oluyor denetim olsa normal de ekmeğimiz çok güzel. Ve en çok tükettiğimiz ekmek tırnaklı ekmektir o da kötü olduğu zaman rahatsız oluyoruz o yüzden fırıncıların ekmeği iyi yapmaları lazım yoksa müşteri kaybederler birde bu vicdan meselesidir ekmeği alıyoruz yarım saat sonra taş gibi oluyor bizde mecbur poşetliyoruz hava almıyor yumuşuyor. Yetkililerin fırınları denetlemeleri lazım halkımız için sağlık çok önemlidir.dedi.
Abdurrezzak TAŞTAN Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada ;Geçenlerde lahmacun yaptırıyordum baktım hamuru tartmadan kesip göz kararı atıyorlar ben de dedim o zaman halk parayı size göz kararı versin dediler ki olmaz, bu resmen hırsızlıktır.dedi.
Ahmet KAYA Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada; Buğday nimettir hakkını verseler iyi olur Siverek’te ekmek 2 gün boyunca kalıyor bozulma kuruma olmuyor biliyoruz ki ekmek yiyoruz ama burada ya mayayı fazla katıyorlar ya da işi çocuklara bırakıyorlar sağlığımızla oynuyorlar bu bir kanserdir zaten her şey İsrail tohumu olmuş. Dedi.
İbrahim Halil DAŞKESEN Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada ; Ekmeği alıyoruz eve götürene kadar kupkuru oluyor bir Siverek ekmeğine bakın bir de bizim ekmeğimize bakın burada Hijyen yok temizlik yok denetleme yok adı fırın sadece ayrıca kebapçılarda aynı şekilde denetleme yok. Ben bir esnafım çarşıyı geziyorum daha hiçbir denetlemeciyi görmedim ve zabıtanın da gücü yetmiyor bir şey söylese kıyamet kopar elinde yetki var ama kullanamıyor elinden bir iş gelmiyor. Dedi.
Mehmet Fethi GÖKTEPE Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada; Şanlıurfa’da un fabrikası var unu Adıyaman’dan getiriyorlar. Şanlıurfa’da un yok mu? Biraz memleketçi olalım Şanlıurfa’nın en iyi ekmeği Siverek’te pişiyor, arkadaşım 90 km gidip Siverek’ten ekmek getiriyor ben evimin oradan alıyorum ne tırnaklı ekmeği yiyebiliyorum ne de açık ekmeği yiyebiliyorum, Bu neden kaynaklanıyor biliyor musunuz? Biz kendi ürünümüze sahip çıkamıyoruz Şanlıurfa da pazarlara 3. sınıf mal geliyor ve bunlar 1. sınıf malın parası ile geliyor yazık günah verdiğimiz paranın değerinde alışverişin karşılığını alamıyoruz ve 3. sınıf bir ürünü kimse ne Gaziantep’e ne de Diyarbakır’a koyabilir. Türkiye’nin en güzel patlıcanı Birecik’te yetişir biz patlıcana hasretiz kendi ürünümüzü yiyemiyoruz ve şimdi siz ekmekten bahsettiniz ben fıstıktan bahsedeceğim Türkiye’nin en büyük çiftliği Şanlıurfa da biz etinden sütünden fıstığından faydalanamıyoruz ekmeği gidip Siverek’ten Viranşehir’den alıyoruz burada fırıncı yok mu? İyi mal kullanamıyorlar mı? Bir ekmek 3 lira az para değil bir adam sabah 8 adet ekmek alıyorsa 24 lira ödüyor bu adam bu parayı kazanabiliyor mu? Birde tepsi pişirme ücreti alıyorlar biraz kendi vatandaşımızın kıymetini bilelim durumu olmayan insanlar da var. Karaköprü de olanlar ödeyebilir 1 milyon liralık evde oturuyorlar ama diğer ilçelerde ki insanlar neden pişirme ücretine 5 lira ödesinler, ayrıca Haliliye de 2,5 liraya ekmek veren fırınlarımızda var demek ki her ilçede de kazanç aynı ve eskiden fırınlarımız da çömlek pişerdi ama şimdi o da yok. Vatana hizmet memlekete hizmet Allaha hizmettir, ne yapıyorsak günübirlik olmasın her şeyimizi iyi yapalım.dedi.
Halil ÖZBEY Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada ; Ekmeğin kalitesi 2. sınıf bir kalitedir kendi imkânlarıyla unu üretip ekmek yapıyorlar buradaki unları kullanmıyorlar bundan kaynaklanıyor.
Mehmet Emin BUZ Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada ;Ekmeğimiz kaliteli fakat pahalı biraz daha indirim olsa iyi olur zaten 1 liradan 3 liraya yükseldi hayırlısı olsun.dedi.
Ali ÖZBEK Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada; Türkiye’de en çok fırın belki Şanlıurfa da var ama en kalitesiz ekmekler de Şanlıurfa var bunu bütün fırıncılara da söylüyorum, hangisi derse benim ekmeğim kalitelidir gidelim çevre illeri gezelim ekmek görsünler. Ekmeği alıyorsun fırından eve gelene kadar hem sertleşiyor hem soğuyor ya unu ya hamuru kalitesiz ve bunlar belli başlı sıkıntılar en ucuz unu kullanıyorlar yine de Allah bilir bu konuda sıkıntılarımız var.
